Uncategorized

Werk de wereld op een 555

door de jaren heen De nederige 555-timer is gebruikt in zo talrijke onvoorziene plaatsen, maar er is een baan van [Frank Latos] die we geloven dat ik het eerst kan zijn. Op een stuk stripboard zit een paar 555s, evenals in plaats van de typische passives zijn er een reeks LC-circuits. Dit is geen timer, in plaats daarvan is het een CW (MORSE) -zender voor de 80 meter AMATEUR-radio-band.

Eén 555 is geconfigureerd als een opmerkingen oscillator met een toroïdale transformator met een afgestemd circuit om de frequentie van oscillatie in te stellen. De Andere neemt een omgekeerde input van de oscillator om gratis push-pull-uitgangen te maken vanuit beide 555s, die op een meer transformator worden toegevoerd die op zijn beurt een laagdoorlaatfilter en daarom de antenne voedt.

Free-running Squarewave Oscillators van dit type zijn niet ongebruikelijk voor de lagere HF-banden, maar we geloven dat dit de allereerste 555-stijl is die we hebben gezien. Zoals afgebeeld, creëert het niet veel in de methode van RF-stroom, maar het onthouden van half-fatsoenlijke motorchauffeurs die een 556 dubbele timer gebruiken, geloven we dat de keuze van een van de veel krachtigere 555 variaties wat veel meer punch kan bieden. We bevelen echter zijn verbeelding, evenals hoop dat hij dat alles belangrijk kan krijgen in het logboek om te laten zien dat het werkt.

Als je nieuwsgierig bent naar de radio-operatie met een laag vermogen, is het iets dat we eerder hebben onderzocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *