Uncategorized

Self-assemblage polymeren ondersteunen siliconen 3D-prints

We weten allemaal wat het grootste doel van 3D-afdrukken is: om onderdelen voor alles te kunnen afdrukken, inclusief onze eigen lichamen. Om dat potentieel te bereiken, hebben we betere manieren nodig om zachte materialen af ​​te drukken en die aangeeft dat we betere manieren nodig hebben om afdrukken te ondersteunen terwijl ze bezig zijn.

Dat is de focus van een academisch papier dat afdruksiliconen in olie-gebaseerde microgels controleert. Leidende auteur [Christopher S. O’Bryan] En het team van het Soft Matter Research Lab aan de Universiteit van Florida Gainesville hebben een methode ontwikkeld met behulp van zelfmattende polymeren gedrenkt in minerale olie als een matrix waarin siliconenelastomeren kunnen worden afgedrukt. De techniek maakt gebruik van granulaire microgels die “vastgelopen” in een vaste stof zijn, ondanks dat het tot 95% oplosmiddel is. Onder stress, zoals die uitgeoefend door het mondstuk van een 3D-printer, de vaste onjammer in een vloeibare vloeistof, waardoor de printer siliconen kan extreemen. De Microgel stort snel weer terug in een vaste stof, ondersteunt de siliconen als het genezingen.

[O’Bryan] et al hebben de techniek gebruikt om een ​​model-luchtpijp, een klein verdeelstuk en een pomp met kogelkleppen af ​​te drukken. Er zijn QuickTime-video’s van het voltooide spruitstuk en de pomp in actie. Terwijl we eerder flexibele afdrukopties hebben gedekt, is deze techniek een stap verder en er zijn iets dat we graag in de hobbyafdrukmarkt willen maken.

[LONC], bedankt voor de tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *