Digital Electronics

Bliksem zetten in acryl

Sommige mensen bij de I3DoTroit-hackerspace hadden een kans gekomen dat hen in staat zou stellen om bliksem in acryl te vangen. Ze produceerden een paar Lichtenberg-figuren dankzij de assist van een plastic tubingfabrikant, wat loodblad en veel van 1/2 “dikke acryl.

Lichtenberg-figuren zijn de 3D-elektrische bomen die zijn ontdekt in de wereld over de wereld. Ze worden geproduceerd met elektrische ontlading met een isolator, waarbij de bliksem de meest opmerkelijke Lichtenberg-figuur is die iemand ooit heeft gezien. Deze cijfers kunnen worden ontwikkeld in kleinere objet d’art, de enige noodzaak die een grote hoeveelheid elektronen is gepompt in de isolator.

Dit werd ontdekt in de Neo-Beam-faciliteit van Mercury Plastics, een 5MEV-elektronenversneller die typisch wordt gebruikt om energie te bieden voor het verbinden van moleculaire kruis in PEX-buis om de chemische weerstand te verbeteren. Voor één dag konden een paar van de mensen in I3Droit over de lijn overnemen, duizend of zo acrylonderdelen met het apparaat schuifelen om figuren van Lichtenberg te produceren.

Wanneer het acryl gaat met de elektronenversneller, vol met een vergoeding in de val. Een snelle mechanische schok ontlaadt het acryl, produceert prachtige boomachtige figuren die in het plastic zijn ingebed. Er zijn veel foto’s van de voltooide figuren in een galerij, maar als je iets heel koel wilt zien, werd een door lood afgeschermde GoPro eveneens met de elektronenversneller. U kunt die video hieronder inspecteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *