Digital Electronics

De WANHAO DUPLICATOR CNC-warmteafdichter

één aangepaste, compatibele warmtewisselaar, komt het beste op!
[Thane Hunt] nodig om een ​​manier te vinden om een ​​verscheidenheid aan verschillende warmteafdichtingspatronen te maken op een fluïdumwarmtewisselaar gemaakt van polyolefinfilm, en wilde niet dat alle doorlooptijd en kosten van een conventionele afdichtingspers worden bewerkt van een stalen plaat . Patroonprototyping impliceerde dat de typische methode geen voldoende iteratiesnelheid zou toestaan ​​en ervoor koos om een ​​CNC-aanpak te nemen. Nu, die een gemeenschappelijk hulpmiddel kan bedenken, in staat is om in het X-Y-vliegtuig te positioneren, met een drivabele Z-as en een gecontroleerde warmtebron? Natuurlijk is tegenwoordig het antwoord de common-of-garden FDM 3D-printer. Omdat het geluk het zou hebben, had [Thane] een ouder apparaat om mee te experimenteren, dus met een beetje spuitmond schuren, en een vel rubber op het bed, het was goed om te gaan!

Aangepaste zegelpad gemaakt in onschapen
Nu wordt de warmteafdichting typisch gedaan in een verwarmde pers, met een voormalig gereedschap, dat het materiaal op zijn plaats houdt en een platte, zelfs afdichting geeft. Zeker zal deze CNC-methode geen ideale resultaten bereiken, maar voor het bewijs van-concept is het prima. Een opofferingspijp bevond zich (maar als [thane] toegeeft, zou een lengte van M6 doen, in een snuifje) en plat, en evenwijdig aan het bed, om een ​​contactpleister met diameter van 3 mm te geven. Een siliconenrubberblad werd op het bed geplaatst en de polyolefinfilm erop. De siliconen hielp om de onderste vel op zijn plaats te houden en geeft een aantal Z-Axis-compliancy om te voorkomen dat het motorrijder overbelast. Idealiter zou de printer nog meer zijn gewijzigd om deze compliancy in de Z-as of het effector-uiteinde te verhuizen, maar dat was veel meer werk. Met een slimme 3D-modellering werd CURA gemanipuleerd om de gewenste G-code te genereren (een reeks van Z-as die langs een pad langs een pad heeft) en een aangepaste verwarmde indenter werd geboren!

Dit is niet het eerste dergelijk gebruik van een 3D-printer die we hebben gezien, hier is een eerdere mislukking, en zoals alles, is er veel meer dan één manier om het te doen – hier is een methode om opblaasbare blazen met een defocused CO2-laser te maken.

(WAARSCHUWING! Twee minuten van een 3D-printer hoofd bonzen in het bed!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *