Uncategorized

Apple ondertekent microprocessor met TSMC, zal A-serie chips produceren voor toekomstige iOS-apparaten

in de technologieblogosfeer, alles wat te maken heeft met Apple en Samsung rivaliteit krijgt bijna onmiddellijk een extra kruid, zelfs als het iets zo indirect is als Apple als Apple Microprocessor handelt met het Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) voor de voorbereiding van de geavanceerde microprocessorchips van de Cupertino -gigant die worden gebruikt in de iPhone, iPod Touch en iPad. Ja, na bijna 3 jaar is Apple er eindelijk in geslaagd om een deal met TSMC te ondertekenen voor de SOC’s die in zijn IDEVICE -line -up worden gebruikt, wat resulteert in de eerste die weggaat van het tellen van Samsung voor de processorcomponent.

De geschiedenis van Apple – Samsung Partnership omvat bijna tien jaar, toen het Koreaanse bedrijf de primaire leverancier werd voor verschillende componenten voor de iPod van Apple. Later, toen Samsung de smartphonemarkt binnenging en rechtstreeks met Apple concurreerde om dominantie, begon het fruitbedrijf te proberen alternatieven te vinden en geleidelijk weg te gaan van het behouden van Samsung als primaire leverancier. De schermen voor de iPhone bijvoorbeeld zijn in het algemeen gemaakt door Sharp en Toshiba in plaats van Samsung, aangezien de iPhone 4. Geheugenmodules voor IDEVices worden vervaardigd door SANDISK.

De deal met TSMC duurde bijna 3 jaar om af te ronden, vanwege het feit dat de twee bedrijven niet volledig in staat waren om zowel in financiële als controle -aspecten als technologische beperkingen te komen. Volgens TSMC werd het proces meerdere keren gestopt omdat de SOC’s van het Taiwanese bedrijf niet voldeden aan de snelheids- en stroomvereisten van Apple. Aan de andere kant wilde Apple dat TSMC productiefaciliteiten opzij zette die zich toeleggen op Apple, evenals de voormalige investering in de laatste voor toekomstige groei – die beide door de TSMC -managers werden afgewezen om de onafhankelijke productiecapaciteit van het bedrijf te handhaven. Het lijkt erop dat het fruitbedrijf op een punt is gekomen dat het klaar is om een compromis te sluiten.

Zelfs met de ondertekende deal blijft Samsung de primaire verkoper van Apple voor microprocessors voor het volgende jaar.

De beslissing en de impact ervan moeten niet lichtvaardig worden genomen. Het probleem van Apple is het feit dat nauwelijks een andere concurrent de kwaliteit in componenten produceert die Samsung te bieden heeft, en de iPhones en iPads zijn superieure producten, Apple wil ze absoluut kiezen. Aan de andere kant dwingt Samsung deze componenten te produceren Apple om enkele stukjes en stukjes informatie met betrekking tot de aankomende producten te delen met zijn grootste rivaal in de smartphone -arena, waardoor de hele deal afkeer van zaken. Vanuit het standpunt van Samsung is Apple de grootste klant, goed voor een schatting van $ 10 miljard uit de totale winst van Samsung van $ 59 miljard aan de verkoop van componenten. Met zo’n substantiële klant die wegglijdt, zijn de zorgen van Samsung nog lang niet voorbij.

(Bron: WallStreetJournal)

U kunt ons volgen op Twitter, ons toevoegen aan uw cirkel op Google+ of zoals onze Facebook -pagina leuk vinden om uzelf op de hoogte te houden van alle huidige van Microsoft, Google, Apple en het web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *