Uncategorized

Hackaday Prize-invoer: een mobiele elektrische poort

Elektrische poorten kan een uitzonderlijk arbeidsbesparend apparaat zijn, waardoor er een mogelijk is om in een auto te blijven terwijl de poort wordt geopend en sluit door externe activering. Het kan echter enigszins worden van een gedoe, jongleren met de verschillende afstandsbedieningen en keyfobs die nodig zijn, dus [Bredman] bedacht een alternatieve optie – het besturen van een elektrische poort via het mobiele netwerk.

20 jaar geleden is dit mogelijk bereikt door een reeks relais tot aan de boer van een carphone te bedraden. Tegenwoordig is het een beetje veel meer geavanceerd – een GSM / GPRS-module is verbonden met een Arduino Nano. Wanneer een inkomende oproep wordt gedetecteerd, wordt de poort geopend. Na een wachttijd van 3 minuten is de poort opnieuw gesloten.

[Bredman] leed tijdens het project een aantal tegenvallers, vanwege de grillen van het werken met seriële op de Arduino Nano en de resetlijn op de A6 GSM-module. Over het algemeen was de poort echter een basisapparaat om met een interface mee te maken, zoals veel dergelijke apparaten, het heeft goed gelabeld en gedocumenteerde pinnen voor het verzenden van de poort open en nauwe signalen.

[Bredman] was voorzichtig om het systeem te ontwerpen om ongewenste operatie te voorkomen. Het systeem is gemaakt om de poort altijd automatisch te sluiten, dus ongeacht hoe veel keren de controller wordt genoemd, zal de poort altijd in een gesloten staat terechtkomen. Speciale aandacht werd ook betaald om ervoor te zorgen dat de controller zich graccerend kan beheren verliezende verbinding met het mobiele netwerk. Het zijn keuzes zoals deze die een project veel meer bevredigend kunnen maken om te gebruiken – een poortsysteem dat regelmatig aandacht vereist en opnieuw opstarten zal waarschijnlijk niet lang duren met zijn gebruikers.

Over het algemeen is het een geweldig project dat laat zien hoe gemakkelijk toegankelijke dergelijke projecten zijn – met een aantal zeer zorgvuldig gekozen modules en meesterschap van seriële communicatie, het is een cinch om een ​​project samen te stellen om bijna alles met de internet- of mobiele netwerken aan te sluiten. Bekijk deze garagedeuropener voor een andere take die zich aanmeldt bij Google Drive.

De hackadayprize2017 wordt gesponsord door:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *