Digital Electronics

A6 -processor in iPhone 5 bevat Apple ontwikkelde cores

, toen Apple de iPhone 5 onthulde tijdens hun recente media -evenement, tilden ze het deksel op wat potentieel de slechtst bewaarde truc was in de smartphonewereld. De verschillende lekken die in de maanden waren ontstaan ​​die zoveel leidden als de verklaring ons vrij veel had verlicht over wat te verwachten, en wanneer Apple het apparaat officieel introduceerde, waren er geen soort fantastische verrassingen. Dat gezegd hebbende, was een element van de gadget dat niet veel bescherming vóór aankondiging had gehad de processor binnen het apparaat, die [de nieuwe Apple A6 CPU bleek te zijn.

Iedereen die routinematig kijkt of op de hoogte blijft van Apple -hardware -aankondigingen, zal zich er al bewust van zijn dat ze er altijd voor kiezen om niet in elk type fantastische technische details te gaan over de processors die ze binnen apparaten insluiten. Vanuit het perspectief van een gebruiker is het enige waar ze echt over moeten begrijpen precies hoe de nieuwe processor echt van invloed is op hun dagelijkse gebruik van het apparaat, iets dat Apple behandelde toen ze prestatieverbeteringen bespraken, zoals het introduceren van apps, het opslaan van foto’s en het zien van accessoires van Binnen e -mails.

Vlak voor het evenement was er een kleine hoeveelheid geklets op het web dat de processor binnen de iPhone 5 een aangepaste versie van de CPU zou zijn die werd opgenomen in de meest recente iPad, die de A5X is. Een deel van dat vermoeden werd ontwikkeld met de waarheid dat analisten hebben ontdekt dat Apple lijken te reserveren aan wijzigingen in hun processorontwerp voor iPad -aankondigingen in het allereerste kwartaal van elk jaar. De specialisten bij Anandtech hadden eerst hun standpunt gedeeld dat de nieuwe A6 in de iPhone 5 werd ontwikkeld rond twee ARM A15 -cores, een veronderstelling die afkomstig was van de prestatieverbeteringen die door Phil Schiller werden onthuld.

Het lijkt erop dat de vroege veronderstelling is bewezen onnauwkeurig te zijn, met de informatie die vandaag uitkomt dat de A6-processor echt het allereerste systeem-op-a-chip (SOC) van Apple is om zijn eigen ARMV7-beïnvloede ontwerp te functioneren. Dit gaat weg van de vroege veronderstelling en laat echt zien dat de A6 -processor een van Apple’s eigen creatie is. Hoewel het misschien geen fantastisch aanbod aan de leek impliceert, is het voordeel hiervan dat het Apple echt in staat stelt de prestaties van de chipset te personaliseren om aan hun eigen behoeften te voldoen. Misschien bevat de iPhone 5 veel meer ontwikkeling waar sommigen het kredietwaardigheid voor bieden.

U kunt ons op Twitter naleven, ons toevoegen aan uw cirkel op Google+ of zoals onze Facebook -pagina zoals om uzelf op de hoogte te houden van de meest recente van Microsoft, Google, Apple en het web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *