Digital Electronics

DRM-stoel werkt slechts 8 keer

Download een nummer uit iTunes, en u kunt alleen dat nummer toevoegen aan de muziekbibliotheek van vijf andere computers. Krijg een kopie van het huidige Microsoft Office, en u kunt beter hopen dat u uw computer niet snel kunt upgraden. Ongetwijfeld is DRM een geweldig hulpmiddel voor bedrijven om ervoor te zorgen dat we alleen software en gegevens gebruiken zoals bedoeld, maar buiten geplande veroudering, is er niet veel in de weg van DRM voor fysieke objecten.

Dit is waar een team van de Universiteit van Kunst en Design in Lausanne, Zwitserland binnenkomt. Ze creëerden een stoel die alleen acht keer kan worden gezeten. Daarna valt de stoel uit elkaar de aankoop van een nieuwe stoel. Ergens in de meubelindustrie van het platte pack, schopt iemand zichzelf omdat ze er niet eerder aan denken, terwijl een andere zich afvraagt ​​hoe ze een stoel duren zo lang.

Het ontwerp van de stoel is vrij eenvoudig; Alle gewrichten van de stoel zijn in was gegoten met een stuk nichrome draad ingebed in de was. Een Arduino met een kleine schakelaar houdt bij hoe veel keren de stoel is gebruikt, terwijl een solenoïde opkomt hoe veel toepassingen achterblijven in de stoel wanneer de gebruiker opkomt. Wanneer de interne teller nul bereikt, stuurt een relais stroom door de nichrome-draad, smelten de was en het terugbrengen van de stoel naar de inheemse deuvelstaaf en een houten bordvorm.

Smeltende was was niet de eerste keuze van het team om een ​​stoel snel te demonteren; hun eerste experimenten gebruikten buskruit. Dit idee werkte bijna, maar het werd al snel besef dat niemand op het team wilde zitten op een geprimed en geladen stoel. Je kunt de video’s van het waxmodel zien die niet na de pauze falen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *