Digital Electronics

Apple bespreekt waarom iMessage niet beschikbaar is op Android

Het heeft zeker niet het gevoel dat het zo lang geleden was, maar het was in 2011 met de introductie van iOS 5 die lang-gone Apple Executive Scott Forstall de iMessage introduceerde platform naar een applaudisserend publiek. Het berichtenplatform, waarmee gebruikers teksten, documenten, foto’s, video’s, contactgegevens en meer kunnen verzenden, is van oudsher alleen ondersteund door Apple’s iOS- en Mac -platforms.

Veel gebruikers vragen zich echter af en vragen waarom Apple niet de stap heeft gezet om de service uit te breiden naar concurrerende besturingssystemen, zoals Android bijvoorbeeld. Het lijkt erop dat we nu ons antwoord kunnen hebben; Het bedrijf heeft gewoon geen reden om het te doen.

Aanvankelijk verraste het talloze mensen toen Apple het streaming Apple Music -platform naar het Android OS relatief snel naar buiten duwde na de lancering van de iOS -versie van het platform. Talloze mensen hadden eerder zich afgevraagd waarom iMessage niet beschikbaar was als een echt platformoverschrijdende service ter ondersteuning van Android, maar het was de release van Apple Music op het besturingssysteem van Google dat die lijn van vragen echt versterkte. Dankzij een gesprek tussen tech -journalist Walt Mossberg en een “Senior Apple Executive” hebben we nu inzicht in de reden van Apple.

Het blijkt dat er zeker veel interne discussie is geweest over de vraag of het brengen van iMessage naar Android op de lange termijn gunstig zou zijn voor Apple en zijn producten.

De uitkomst van die discussies lijkt te zijn dat Tim Cook en Apple geloven dat er gewoon geen drijvende kracht of dwingende reden is om het berichtplatform naar Android of andere platforms te porteren en uiteindelijk de iOS -ervaring te laten afnemen en te verzwakken.

Als onderdeel van die discussie zei de naamloze Apple Executive dat er momenteel meer dan 1 miljard actieve iOS -apparaten bestaan, wat impliceert dat iOS -gebruikers in staat zijn om voldoende gegevensset te bieden voor synthetische intelligentieproducten of -services die het bedrijf kan of mogelijk niet werken aan.

Het vooruitzicht om die gegevens op een ethische manier te gebruiken om de voortgang van AI te stimuleren, is ongelooflijk opwindend. Maar er is ook een zeer stompe en secundaire reden waarom iMessage onderscheidt op iOS en macOS; Het bedrijf wil het gewoon houden als een bepalende functie die kan worden gebruikt om de verkoop van iPhone-, iPad- en Mac -hardware te stimuleren.

Apple’s iMessage is misschien niet snel over Android, maar iOS -gebruikers kunnen een hele reeks verbeteringen en toevoegingen aan de service verwachten met de lancering van iOS 10 in september.

(Bron: The Verge)

Misschien wil je ook kijken:

iOS 10 Beta-functies: Hands-on video-walkthrough van de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot iPhone

Download iOS 10 Beta 1 & installeer op iPhone 6s, 6, Plus, SE, 5S, 5C, 5, iPad, iPod [Tutorial]

Installeer iOS 10 Beta OTA-configuratieprofiel zonder UDID / Developer-account [How-To Tutorial]

U kunt ons volgen op Twitter, ons toevoegen aan uw cirkel op Google+ of zoals onze Facebook -pagina zoals om uzelf op de hoogte te houden van alle meest recente van Microsoft, Google, Apple en het web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *