Digital Electronics

Breakout Board voor $ 11 LCD-module met kleine toonhoogte

[Ibrahim] heeft deze kleine LCD-module uitgehaald vanwege het prijspunt en de resolutie. In enkele eenheden kunt u een van de 128 × 32 pixel weergegeven voor slechts $ 11. Het enige probleem is dat de pinout te klein is om te gebruiken met een breadboard. Hij sloeg een breakout-bord voor die in sommige extra’s gooit.

Ten eerste vinden we het leuk dat het bord niet veel aan de schets van het deel toevoegt. Wat het doet, is een low-drop-outspanningsregelaar en een niveau-omzetter. Het bovenste bereik van de ingangsspanning van het LCD is 3,3V en deze toegevoegde onderdelen maken het mogelijk om het apparaat te besturen met behulp van 5V-hardware zoals de Arduino Uno visualized hierboven. Terwijl hij in delen toevoegde, omvatte hij een MOSFET om de achtergrondverlichting te schakelen. Op deze manier kan hij PWM ook gebruiken voor dimmen.

We raken normaal gesproken ebay bij het vinden van LCD-schermen. Een zoektocht naar het NHD-C12832-onderdeelnummer draait het niet op. We hebben het voor de eerste keer geprobeerd (eigendom van supply frame die gewoon hackaday kreeg) en het werkt net zo goed als octopart waarvan we veel vertrouwd zijn met het overwinnen dat we eerder een hacking van die site hebben gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *