Uncategorized

MIDI-out voor een Korg CX-3-orgaan

[Michael] houdt van dit oude orgaan van hem, maar onlangs vroeg hij zich af of het mogelijk zou zijn om MIDI uit te voegen zonder de oorspronkelijke functionaliteit te veranderen. Met een beetje onderzoeksstudie en veel meer dan een beetje moeilijk werk bereikte hij zijn doel.

Het mooie van het werken aan een stuk hardware van hoge kwaliteit, zoals dit is de middelen die je kunt ontdekken met betrekking tot precies hoe ze werken (waar we inzetten is afgestemd op precies hoe ze kunnen repareren als ze breken). [Michael] ontdekte een website met veel informatie over de printplaten, evenals precies hoe ze werken. Hieruit was hij in staat om een ​​paar chips te vinden die seriële gegevens die betrekking hebben op welke geheimen zijn gedrukt. Bingo!

Zodra hij de drie signalen vond, was hij nadat hij een bord heeft ontwikkeld om ze te vergelijken met het MIDI-protocol. Zijn circuit is gebaseerd op een Attiny2313. Het wordt ondersteund door een voeringspanningsregelaarcircuit naast een bufferchip die de inkomende signalen omzet naar de 5V-niveaus die nodig zijn. Zijn huis geëtste bord is schoon, evenals goed gemonteerd, evenals het succes van de baan kan na de sprong in de clip worden gehoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *