Uncategorized

Back -up en herstel van EFS op Samsung Galaxy Devices

Ik weet niet zeker hoe velen van jullie die deze pagina bekijken, bekend zijn met de aanwezigheid en waarde van het EFS -ding waar we vandaag over gaan praten! Eigenlijk hoor ik meestal mensen die vragen om een ​​optie te bieden van een probleem waardoor ze niet in staat zijn om te bellen, een bericht te sturen, toegang te krijgen tot internet of aan connectiviteit gerelateerd ding. Denk op welke manier dan ook aan een mobiele telefoon zonder een netwerkverbinding en je zult je dan realiseren hoe vreselijk het is!

Als EFS zo cruciaal is, moet het worden bewaard zodat u mogelijk alle connectiviteitsfuncties van uw apparaat kunt gebruiken. Dit ding is te vinden in alle mobiele apparaten met een IMEI -nummer (internationale identiteit van mobiele apparatuur) die eraan is toegewezen, maar de locatie en map waar het wordt opgeslagen, kan verschillen. Op Samsung Galaxy -apparaten worden de IMEI en andere connectiviteitsgegevens opgeslagen in deze specifieke map waar ik tot nu toe verschillende keren op heb gewezen.

Wat is EFS?

Na te hebben gelezen over de rol van EFS op uw Samsung Galaxy -telefoon of tabletapparaat, moet u een beetje veel nieuwsgieriger zijn om er iets meer over te weten. EFS is een systeemdirectory die apparaat bevat bepaalde essentiële informatie, zoals zijn IMEI, draadloos apparaat MAC -adres, basisbandversie, productcode, systeem -ID en NV -gegevens.

In het geval dat de EFS -map is beschadigd of verloren is, zal uw telefoon of tablet zeker zijn IMEI -nummer en draadloze en netwerkconnectiviteit verliezen. U kunt vragen hoe en waarom zijn de EFS -gegevens op uw apparaat mogelijk verloren of worden ze beschadigd? Het antwoord is vrij eenvoudig en de reden kan een gedurfde activiteit van jouw kant zijn. Vaak is het knipperen van een op maat gemaakte kernel (zoals gerapporteerd door sommige gebruikers) en is in veel gevallen het installeren van een op maat gemaakte ROM verantwoordelijk voor het EFS-gegevensverlies.

Op deze manier is het EFS- of IMEI -verlies diep gerelateerd aan wat u doet na het rooten van uw Samsung Galaxy -apparaat. Houd er rekening van met dit ding dat veel van onze ROM -ontwikkelaars een script invoegen dat automatisch een back -up van de EFS -gegevens op de externe SD -kaart maakt, zodat u het misschien terug kunt herstellen in geval van verlies of corruptie. Maar het is zeker niet verstandig om blindelings te vertrouwen op de wijsheid van anderen. Dat is de reden waarom we, wanneer we installatie-tutorials schrijven voor op maat gemaakte ROM’s voor het Galaxy-apparaat, gebruikers waarschuwen om EFS back-up te maken voordat we ons overgeven aan een op maat gemaakte ontwikkelingsactiviteiten.

Helaas komen veel mensen te weten over het ding dat ‘EFS’ wordt genoemd, alleen als het te laat is. Eenmaal verloren zonder een back -up te worden, wordt het herstellen erg op een wilde gansjacht. Je hebt misschien het probleem misschien gehoord of geconfronteerd wanneer je apparaat het onvermogen om EFS te monteren:

E: Kan niet monteren / EFS (ongeldig argument)

Als je dit bericht op het scherm van je telefoon krijgt, geloof me, je bent in een ernstig probleem gekomen. Natuurlijk zijn er manieren om EFS -gegevens te herstellen, maar ze zijn ofwel niet beschikbaar voor alle apparaten online of ze werken helemaal niet.

Het is goed gezegd dat “preventie beter is dan genezen” en dit gezegde geldt ook in dit geval behoorlijk waar. Daarom is het eerste dat men moet doen net na het rooten en installeren van een op maat gemaakt herstel dat het apparaat is om een ​​back-up te maken van de EFS en de stockwortelde firmware. Vergeet niet om het volgende artikel te lezen voor veel meer verhelderende tips:

Dingen om te doen voor en na het installeren van een op maat gemaakte ROM

Redenen voor EFS -gegevensverlies of corruptie:

Handmatig upgraden en downgraden van firmware. Sommige gebruikers meldden dat ze hun IMEI verloren tijdens de officiële OTA -update.

Het installeren van een op maat gemaakte ROM of mod kan de systeemconfiguratie verkeerd en resulteren in corrupte EFS.

Elke vorm van slechte flitsen, de botsing tussen nieuwe en oude kernelsystemen kan ook de EFS -gegevenscorruptie en IMEI -verlies veroorzaken.

Tools en methoden om EFS te back -ups en herstellen

EFS Professional:

Zoals de titel van dit bericht zegt, gaan we vertellen over een zeer gemakkelijke optie om de EFS op uw Samsung Galaxy -apparaat te ondersteunen. Het is een eenvoudige maar geweldig hulpmiddel ontwikkeld door XDA -lid Liquidperfection die deze taak tot een speeltje maakt dat door iedereen kan worden gedaan. De tool wordt EFS Professional genoemd en ondersteunt veel Galaxy -assortiment Android -apparaten van Samsung.

De meest recente versie van de software ondersteunt ook Samsung Galaxy S4 International (GT-I9500), Galaxy S4 LTE (GT-I9505), AT&T S4 (SGH-I747), Verizon Galaxy S4 (SCH-I545) en anderen. Ik heb het ook gecontroleerd op Galaxy S3, S2, Note 2 en Note 10.1. Bovendien werkt EFS Professional ook met andere Galaxy -telefoons en tablets.

Kenmerken van EFS Professional:

Back -up- en herstel van partitiebeelden van en naar in .tar.gz -indeling

Detecteert back -uparchieven automatisch op het apparaat en pc voor eenvoudig herstellen

Apparaatfilterondersteuning om cruciale partities voor verschillende apparaten weer te geven

Extraheer en lees het pitbestand van het apparaat om ervoor te zorgen dat efficiënte en nauwkeurige back -up- en herstelbewerkingen

Controleer MD5 Hash om de integriteit van geschreven gegevens te verifiëren

Formaat EFS om alle gegevens af te vegen en de partitie opnieuw te maken

Samsung’s Qualcomm Dnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *