Digital Electronics

Hackaday Prize-invoer: DIY Arm Scientific Calculator

Wat doet een hacker wanneer hij of zij wil dat iets echter niet voor kan betalen? Ze hacken er, natuurlijk. Of, in de situatie van [Ramón Calvo], plannen ze en het prototype. [Ramón Calvo] Gewenst een wetenschappelijke rekenmachine, maar kon niet voor één betalen, dus hij creëerde en ontwikkelde zichzelf zelf.

[Ramón] Begonnen met Arduino, maar ook opgewaardeerd in eerste naar Freescale’s flexibiliteit KL25Z Advancement Board die is geüpgraded naar een arm Cortex-M0 + geprogrammeerd met MBED. Het scherm is een elektronische montage Dogl-128 128 × 64 pixel LCD. [Ramón] deed een paar iteraties op de PCB, gaande van een grote DIY-één in het kopen voor de Arduino-versie om te werken, naar de huidige, kleinere versie voor de arm-chip met hand gesoldeerde SMD-componenten. Daarna keek [Ramón] de algoritmen die nodig is om wiskundige input te ontleden. Hij vestigde zich op het rangeerwereldalgoritme, dat de ingang omzet in omgekeerde Poolse notatie (RPN), die veel gemakkelijker is voor de softwaretoepassing om mee te werken.

[Ramón] heeft een hoop functies die werken, inclusief uw basis-, aftrekken, vermenigvuldigen, vermenigvuldigen en verdelen operaties, vierkantswortel, nde root, evenals exponentiatie, trigonometrie, log en log10, evenals factorial (!) Zijn een paar dingen nog steeds op de takenlijst, zoals een laag vermogen en een grafische modus, evenals er nog een aantal bugs zitten in het systeem, maar het algemene systeem is eveneens. [Ramón] heeft de schematische en Kicad-gegevens op zijn hackaday.io-taakpagina opgezet, samen met de kosten van materialen.

We hebben een paar hackaday-prijs ingangen in het type rekenmachines, zoals dit met Nixie-buizen en dit die 70’s HP-rekenmachines emuleert.

De hackadayprize2017 wordt gesponsord door:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *