Digital Electronics

Wat dacht je van een goed spel van Nixie Chess?

[Tony] Verzonden in een Nixie-buisschaakset waar hij aan werkt, evenals zijn we zojuist bewering met de hoge kwaliteit van deze build. De schaakstukken gloeien zonder enige soort zichtbare draden, het bestuur is ongelooflijk stijlvol met aanrakingen van vergulden, evenals messing, evenals ongelooflijk goed ontwikkeld gebruik van (meestal) materialen en elementen eigentijds van de oude Russische Nixie-buizen.

In plaats van numerieke Nixies, geselecteerd [Tony] in -7 en in-7a-buizen die oorspronkelijk zijn gemaakt om wetenschappelijke tekens te screenen, zoals A, V, evenals ~. Om de deze tubes aan te pakken, gebruikte [Tony] 64 Air-Core Transformers onder elk vierkant op het schaakbord, waardoor deze Nixie-buizen net als een inductader moet worden aangedreven.

Hoewel zijn blogberichten een beetje dun zijn op details, moeten we het geven aan [Tony] voor een ongelooflijke build. Hij stelt dat er een set beschikbaar is die een enorme PCB omvat, maar we zouden niet een veronderstelling geven over hoeveel die kost.

Je kunt een paar video’s inspecteren van de Nixie Chess in actie na de pauze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *