Digital Electronics

DIY-airbag, explosies inbegrepen

De airbag van uw auto is een van de belangrijkste technische prestaties van de auto-industrie. Bij een ongeval moet een hele reeks processen in volgorde plaatsvinden om je gezicht te houden van het dichtslaan in het stuurwiel, en alles zou in slechts een fractie van een seconde moeten gebeuren. [Steve] Om te bedachten zou het een cool idee zijn om te ontdekken wat er daadwerkelijk in gaat om een ​​leven met een airbag te redden en ervoor koos om de zijne te bouwen.

De elektronica van de build bestond uit een versnellingsmeter en een arduino. Veel onderzoek, ontwikkeling en experimenten zijn in de algoritmen gegaan die airbags activeren, maar [Steve] koos ervoor om dingen eenvoudig te houden: wanneer een plotselinge acceleratie wordt gedetecteerd, zet u een kleine lading van zwart poeder.

De airbag zelf is ripstop-nylon versterkt met canvas, vervat in een kleine beboste doos die is uitgerust met scharnierende deuren. Al deze componenten worden op wielen aluminium testopstelling gezorgd, bemand met een Honeydew Melon Crash Test Dummy, en trok zich op een paar kilometer per uur in een korte muur.

Ondanks [Steve] steken niet honderdduizenden man uren in de ontwikkeling van zijn airbag – in tegenstelling tot die zul je vinden in je stuurkolom – werkte zijn apparaat daadwerkelijk behoorlijk goed. Hoewel hij niet een volledig succes is, lukte hij er alles aan om iets te bedenken dat beide looks en handelt als het bekende apparaat dat veel levens heeft opgeslagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *