Digital Electronics

5 Surefire Suggesties om je ogen te beschermen tijdens het gebruik van smartphones

Het is geen geheim dat staren naar het digitale scherm van een korte afstand de hele dag door negatieve effecten op je ogen heeft, dat is tenslotte wat ons is geleerd omdat we zijn geleerd omdat we zijn Waren kinderen – “Ga niet dicht bij de tv zitten”, zeiden mijn ouders. En ik weet dat ze niet alleen waren. Snel vooruit naar vandaag, dingen zijn niet veel veranderd, het zijn gewoon smartphones in plaats van tv. Vrijwel iedereen besteedt vandaag veel van hun dag (en nacht) naar hun smartphones. Dus de vraag is “schaadt de hele dag naar je smartphonescherm staren je ogen echt?” Kort antwoord: ja. Ga voor een uitgebreid antwoord naar dit korte artikel van digitale trends.

Hier zijn 5 trefzekere manieren om uw ogen te beschermen terwijl u smartphones gebruikt:

1. Pas de helderheid van het scherm aan

Het eerste en essentiële dat u moet doen, is de helderheid van uw scherm aanpassen volgens uw omgeving. Het instellen van de helderheid te laag of te veel kan uw ogen spannen en kan problemen veroorzaken bij het handhaven van de focus. Om de helderheid van uw smartphone aan te passen volgens uw omgeving, gaat u naar de instellingenoptie van de telefoon en vervolgens om de adaptieve helderheid weer te geven en in te schakelen. Nu wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast, afhankelijk van het licht om u heen. Een andere optie is om een ​​app te gebruiken die de helderheid van het scherm beter beheert dan de standaard helderheidsinstellingen. We hebben al een lijst gemaakt van dergelijke apps, ga naar deze pagina om erover te weten.

2. Houd uw smartphone op afstand vast

Dit lijkt misschien een beetje vreemd en houdt je smartphone op afstand vast, maar deze truc kan veel helpen. Gemiddeld houdt een gebruiker zijn smartphone op slechts ongeveer 8 centimeter van zijn gezicht. Probeer het minstens 15 centimeter van je ogen te houden. Als u problemen ondervindt bij het lezen van teksten, kunt u altijd de grootte van teksten vanuit het menu Instellingen vergroten. Dit lijkt in het begin misschien ongemakkelijk, maar als je er eenmaal aan gewend bent, zal het zeker helpen.

3. De regel van 20-20-20

De richtlijn van 20-20-20 is vrij effectief. Wat deze richtlijn suggereert, is in plaats van altijd naar uw scherm te staren, pauzes met regelmatig interval nemen. Na elke 20 minuten staren naar je scherm, neem je een pauze van 20 seconden en kijk je naar iets dat op 20 voet verwijderd is. Dit resulteert in ontspanning van uw oogspieren. Weet veel meer over de regel van 20-20-20.

4. Knipperen, knipperen, knipperen

Volgens een studie knipperen we ongeveer een derde minder dan we meestal zouden doen als we naar onze smartphoneschermen staren. Knipperen houdt de ogen vaak vochtig en vermindert de droogheid. Dus houd je ogen vochtig door te knipperen terwijl je naar je scherm staart.

5. Krijg beschermende coatings

In het geval dat u niet weet dat Matte Screen Protector Film of Corning Gorilla Glass een anti-glare-functie heeft. Als uw telefoon dat niet heeft (wat zeer zeldzaam is, aangezien veel van de smartphones worden geleverd met Corning Gorilla Glass) kunt u anti-glare coating kopen en deze grondig op het scherm van uw telefoon plaatsen. Dat zou moeten helpen bij het verminderen van de schittering van het scherm.

Als je een bril was, kun je ook die anti-glare coating op je bril krijgen.

Dit zijn dus enkele suggesties die we voorstellen om uw ogen te beschermen. Als u een andere tip kent, laat het ons dan weten in de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *