Uncategorized

Apple haalt Samsung in de wereldwijde smartphoneverkoop in, zegt Gartner

De strijd om suprematie in de smartphone-arena blijft woedend, en met het Mobile World Congress van deze week hebben we een aantal spraakmaken Grote spelers in de industrie. Onder hen is Samsung, dat de Galaxy S6 en S6 Edge heeft aangekondigd, omdat het lijkt te herstellen van een verzengende 2014, en we leren net dat te midden van de slechte verkoop -generaal en gebrek aan enthousiasme voor de vele smartphones die Sammy vorig jaar heeft gelanceerd , bittere rivaal Apple inhaalde het ook in het laatste kwartaal als ‘s werelds belangrijkste smartphoneproducent.

De cijfers die door onderzoeksbureau Gartner worden samengesteld, tonen aan dat Apple nipt zijn rivaal heeft overtroffen in termen van de algemene, wereldwijde smartphoneverkoop in het tweede kwartaal van vorig jaar, waarbij 74,8 miljoen eenheden verschoven vergeleken met de 73 miljoen van Samsung. De kloof is niet bijzonder breed, noch onoverkomelijk omdat de Koreaanse outfit zich voorbereidt om het duo van nieuwe Galaxy -modellen te ontketenen, maar het is de eerste keer dat Samsung door Apple naar de top is gestuurd door Apple vanwege 2011.

Gedurende vorig jaar was het vrij duidelijk dat Apple minstens één grotere smartphone zou uitrollen om te concurreren met andere zogenaamde “phablet” handsets, en toen het gebeurde, kregen we er twee. Volgens de voorspellingen van analisten hebben consumenten de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in recordnummers opgebroken, van wie velen anders een Galaxy S5 / S6 of de Galaxy Note 4 hebben gekozen, en dit heeft dus behoorlijk wat druk uitgeoefend op Samsung.

De cijfers zijn zo dichtbij, dat alles eindelijk klaar is als we vooruitkijken naar het schroot van dit jaar voor dominantie. Gezien het feit dat Samsung de eerste plaats zal zijn met de nieuwste inzendingen, verwachten we dat de Tizen-maker in de nabije toekomst bovenop de stapel terugkeert, hoewel wanneer september komt, is er een verstandige kans dat de volgende generatie iPhone Apple zou kunnen stoten naar de eerste plek in het vierde kwartaal.

Ondanks de inzinking tegen het einde van 2014, nam Samsung nog steeds de kroon voor veel verkochte eenheden wereldwijd, met ongeveer 307,6 miljoen geschatte handsets die goed zijn voor een kwart van de totale markt. Dit staat in schril contrast met Apple, dat slechts 191,4 miljoen iPhones heeft verkocht die gedurende het jaar werd verkocht, maar gezien de beperkte variëteit van de Cupertino vergeleken met Samsung, is het 15 procent marktaandeel van het Cupertino Company nog steeds erg indrukwekkend.

Gedachten?

Misschien wil je ook kijken:

Apple verslaat Xiaomi om topmaker van smartphones in China te worden; Samsung op de derde plaats

U kunt ons volgen op Twitter, ons toevoegen aan uw cirkel op Google+ of zoals onze Facebook -pagina zoals om uzelf op de hoogte te houden van alle meest recente van Microsoft, Google, Apple en het web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *