Uncategorized

Toenemende koordlengte in precisievideo-applicaties

Het verzenden van videosignalen over lange afstanden kan lastig zijn. Goedkope Co-AX-koorden zullen het werk niet doen. U hebt ofwel versterkers nodig hebben langs het pad of hoeft dure, afgeschermde co-AX-koorden van hoge kwaliteit te gebruiken – beide kunnen uiteindelijk veel kosten. [Maurizio] bouwde een lage kostenoptie om video over lange afstanden te verzenden met behulp van Twisted Pair-kabels.

Het systeem is goedkoop en maakt gebruik van direct beschikbare onderdelen. Het idee is om het videosignaal in een differentiële uitvoer te converteren met behulp van een paar op versterkers en deze over een paar gedraaide paardraden over te brengen, en vervolgens het signaal aan het ontvangende einde extraheren met een andere versterker.

Een differentiële versterker vereist normaal gesproken een voeding van dubbele polariteit, die mogelijk niet beschikbaar is bij het toevoegen van deze upgrade naar een bestaand systeem. Om deze beperking te bereiken, gebruikt [Maurizio] een voorspanning die gelijk is aan de helft van de voedingswaarde. Deze voorspanning wordt toegevoegd aan het niet-inverterende versterkersignaal en afgetrokken van het inverterende versterkersignaal. Het resulterende differentiële signaal wordt vervolgens ingevoerd in het gedraaide paarsnoer door middel van impedantie-matching-weerstanden. Bij het ontvangende einde ontvangt een enkele versterker de differentiële signalen en voert een signaal uit dat overeenkomt met het originele videosignaal.

Deze symmetrische configuratie maakt het systeem immuun voor externe ruis. Het ontwerp werd gecontroleerd voor het verzenden van video op goedkoop kat-3 gedraaide paar draad. Volgens hem, bij het verzenden van 300m draad, werd de kleurvideo van goede kwaliteit op een monitor weergegeven met een NTSC-ingang. Hij gebruikte LMH6643 op-versterkers voor dit experiment, maar andere apparaten met vergelijkbare attributen kunnen worden gebruikt. Hier is een nuttig PDF-papier dat over signalen, koorden en verbindingen gaat.

Als u veel meer wilt bekijken van het werk van [Maurizio], kijk dan hoe hij is ontdekt hoe u seriële gegevens van Excel kunt verzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *