Digital Electronics

3D-gedrukte mal maakt Custom Springs een Snap

We hebben meestal gehoord dat het zei dat bronnen in alle soorten en maten binnenkomen … behalve degene die je nodig hebt. In het licht hiervan zou de hardware-hacker het goed doen om de gereedschappen en kennis nodig te houden die nodig is om een ​​aangepaste lente in de hand te maken bij het bouwen van iets dat beweegt. Gelukkig is alles wat het echt neemt, is een stijve metalen draad, een staaf en geduld.

Tenzij je een 3D-printer hebt, dat is dat wel. In welk geval zouden we u voorstellen dat u deze zeer slimme “lentefabriek” afdrukt die is ontworpen door [Vincent Baillet]. Het eenvoudige tool, bestaande uit slechts twee delen, maakt het gemakkelijker en sneller om consistente DIY-veren te maken in vergelijking met traditionele methoden. In plaats van proberen de spating van de spoel te proberen terwijl je de draad rond de doorn windt, doet dit ontwerp het voor jou.

Zoals te zien in de video, zien Springs Made met deze tool er erg professioneel uit. Niet alleen houdt de doorraderdoorn de afstand tussen spoelen, zelfs, het zorgt er ook voor dat alle veren die u produceert identiek is. Dit kan vooral belangrijk zijn met projecten die meerdere bijpassende bronnen moeten gebruiken. [Vincent] zegt dat zijn handige tool werkt met pianool van 0,8 tot 1,2 mm, en enigszins dikker als gewoon staal.

Natuurlijk is de voor de hand liggende fout in een hulpmiddel als dit dat het alleen kan worden gebruikt om veren van een specifieke diameter te maken. Het veranderen van de lengte is gemakkelijk genoeg, gebruik gewoon meer of minder draad. Maar om een ​​dunnere of dikkere lente te maken, zou je een andere grootte van het doorn nodig hebben. Het lijkt erop dat [Vincent] alleen de gadget in deze ongeveer 9 mm diameter tot nu toe heeft vrijgegeven, maar hier hoopt dat een paar maten vóór te lang aan de mix worden toegevoegd.

Op zoek naar iets wat geavanceerder? Deze Wire Bender van Arduino-Powered is in staat om onder andere een aantal zeer indrukwekkende aangepaste bronnen te maken.

Dank aan [Mario] voor de tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *