Digital Electronics

Geen LED’s die nodig zijn voor deze servo-gecontroleerde Larson-scanner

, alle dingen overwogen, het is vrij eenvoudig om één LED te krijgen is een strip om achtereenvolgens op te lichten, en laat het heen en weer stuiteren. Die eenvoudige animatie in een echte Larson-scanner draaien, met soepele overgangen en gecontroleerde fade-out, is een ander ding volledig. en het vergeten van de LED’s helemaal en het maken van een servo-bediende Larson-scanner is – goed, laten we het gewoon een interessante les noemen in hardware-abstractie.

De Larson-scanner, vernoemd naar de beroemde tv-producent Glen A. Larson voor zijn voorliefde voor zijn voorloping in shows zoals Battlestar Galactica en Knight Rider, is eigenlijk moeilijk om te worden uitgevoerd in hardware dankzij de vervagende staart die de leadpixel volgt terwijl het zich terugtijdt en over het display. [Eric Gunnerson] koos ervoor om deze en andere animatie-effecten eenvoudiger te maken om met fade te bereiken, een op maat gemaakt raamwerk voor LED-animaties die op een ESP32 draaien.

LED-animaties zijn prima, maar hoe zit het met servo’s? kan vervagen worden gewijzigd om ze te ondersteunen? Dit [bleek te zijn] een vrij eenvoudig mod dankzij de bestaande ondersteuning van Fade’s architectuur en [Eric] voor niet-adresseerbare LED’s via PWM-signalen. En het was zelfs mogelijk om veel meer dan de 16 PWM-kanalen te ondersteunen op een ESP32By die een UDP-verbinding toevoegt die meerdere ESP32S onder de controle van een centrale microcontroller plaatst.

De onderstaande video toont [de demo van de Servo-ondersteuning van [ERIC], met een achtkanaals elektromechanische Larson-scanner. Elke “pixel” is een geschilderde pingpongbal die heen en weer zwaait op een hobby-servo, en het hele ding klinkt zo ongeveer zo verschrikkelijk als je zou verwachten. Als je precies goed kijkt, ziet het effect er behoorlijk overtuigend uit, maar dat is nauwelijks het punt. Het echte verhaal hier is de attente architectuur van [Eric], waardoor de mods eenvoudiger maakten dan helemaal opnieuw te beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *