Uncategorized

BAMF2011: CHIPKIT is Arduino naar de kracht van 32

als u honger hebt gehad voor veel meer vermogen voor uw microcontroller-projecten, hoewel terughoudend om uw investering in Arduino-schilden of de bibliotheken te dumpen, evenals het begrip van de wijk Alles, Digilent heeft je gedekt. Hun nieuwe ChiFkit-borden zijn ontwikkeld rond de Microchip Pic32 MCU … een krachtige 32-bit chip die omhoog is totdat net onlangs uit de cross-platform scene is gelaten. Een meerderheid van de code en eerder een aantal Arduino-schilden werkt “Out of the Box” met de ChiFkit en de vertrouwde vooruitgangshulpmiddelen worden aangeboden voor alle drie belangrijke besturingssystemen: Windows, Mac en Linux.

We hebben deze eerst een paar weken geleden besproken, maar de softwaretoepassing was op dat moment niet beschikbaar. Het zien van de voortgangshulpmiddelen in actie was nogal onverwacht …

Wat is echt interessant met chipsit is dat de workflow precies Arduino-achtig is. De seriële bootloader werkt met AVRDUDE, evenals u kunt zowel “echte” arduinos programmeren, evenals de 32-bits werk-alikes van Digilent met behulp van de precieze exact dezelfde IDE; Er is geen vereiste om twee verschillende id’s te draaien voor twee verschillende borden, zoals de situatie is geweest met de 32-bits Maple van de bladlabs. Als een demonstratie, compileerden ze evenals gerunde code voor een Arduino Mega met Sparkfun LCD-schild … vervolgens het schild uit en zet het op de MAX32, koos de 32-bits bord in exact dezelfde IDE, evenals herhaald het proces. De precieze code liep op de nieuwe bord / schild combo, met spectaculaire prestaties – alle gewone arduinin-bibliotheken zijn native uitgevoerd voor de PIC32; Dit is geen emulatie.

Omdat Digilent de Arduino IDE niet alleen aan zich aanmeldt, maar eerder een systeem heeft gevestigd waarmee de IDE kan worden verlengd naar nieuwe hardware, is het hun hoop dat hun werk (niet een officieel Arduino-project) kan worden teruggedraaid De hoofdlijncode, evenals dat andere ontwerpers op de bandwagon kunnen springen om Arduino IDE-ondersteuning te bieden voor hun eigen planken, of ze nu gebaseerd zijn op AVR, PIC32 of een totaal ander type microcontroller. De grondwerk is gelegd.

De chipkit is verkrijgbaar in twee versies: Uno32 evenals MAX32, vergelijkbaar in typelement naar de Arduino Uno, evenals MEGA 2560, respectievelijk MEGA 2560. Deze kunnen rechtstreeks van Digilent’s Website worden gekocht, evenals de IDE is vanaf vandaag vrijdadiger. We hebben zowel evaluatiehardware en verwachten in de nabije toekomst een geschikte evaluatie aan te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *