Digital Electronics

Hoe werken condensatoren?

Als u als [de wetenschap asiel] bent, kunt u precies in twijfel trekken hoe een condensator kan werken sindsdien, in hun kern, ze niets meer zijn dan een ruimte vol met lucht of een meer isolator. Hij bespreekt precies hoe in een recente video je hieronder kunt zien.

Natuurlijk, bij DC, doet een condensator geen type van veel beter dan de isolator die wordt gebruikt als diëlektrisch. Een DC-spanning moet echter wel eens beginnen, evenals wanneer dat doet, het verschijnt kort als AC. De video bespreekt alles in eenvoudige termen. Natuurlijk, als u wiskunde slim bent, kunt u hoogstwaarschijnlijk net zoveel uit de typische C = DQ / DV-vergelijking krijgen.

Als dat niet met u spreekt, zal de verklaring in de video over kosten wat licht werpen. Hij toont zelfs een animatie van het traditionele “hydraulisch model”, dat praktisch is om intuïtie over het proces vast te stellen.

We geloven gewoonlijk niet over de details van precies hoe lading, spanning, stroom, evenals energie allemaal relateren, maar als [de wetenschap asiel] wijst erop, hij is een theoretische natuurkundige en geen ingenieur. Dus duikt hij in de daadwerkelijke verklaring die niet is wat we typisch geloven als we stijl met condensatoren, omdat we meestal gewoon nadenken over nuttige resultaten. Nog steeds geweldig om te weten.

Hoewel veel echte condensatoren er niet uitzien als openluchtgaten, doen sommige net zo goed als je ze zelfs kunt maken. Je kunt eveneens wat draden samenwisselen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *