Digital Electronics

Intel stopt de Joule, Galileo en Edison-productlijnen

Vaak is het einde van de productielopen van een product omgeven door publiciteit, een mix van een feestatmosfeer die zijn impact ook goed of slecht viert, en misschien een tintje van spijt van voorbijgaan. Denk aan de laatste achtervolle Volkswagens die hun Zuid-Amerikaanse productielijnen voor een voorbeeld rollen.

Nogmaals, er zijn de producten die sterven met een jammer, hun passerende gemarkeerd alleen door een nauwelijks zichtbare persbericht in een obscure hoek van internet. Zoals de discontinuancieren van deze week van Intel, in een reeks PDF’s ingediend op een papieren managementserver die het einde van hun Galileo (PDF), Joule (PDF) en Edison (PDF) -lijnen aankondigde. De papieren zetten op hun beurt een tijdschema voor elk van de boards, voor nu zijn ze nog steeds beschikbaar, maar de laatste zal tegen het einde van 2017 zijn verzonden.

Het is cruciaal om te onthouden dat dit het einde van de Semiconductor Giant’s Forray niet markeert in de wereld van IoT Development Boards, er is geen aankondiging van de ondergang van hun Curie-chip, zoals gevonden in de Arduino 101. Maar het markeert een idee Aan hun inspanningen in de afgelopen paar jaar bij het brengen van de volledige kracht van hun X86-platforms op deze specifieke markt, is de Curie een zeer beperkt apparaat in vergelijking met degenen die worden stopgezet.

Zal het vertrek van deze producten onze gemeenschap beïnvloeden, anders dan degenen die al in hen hebben geïnvesteerd? Het is waar om te zeggen dat ze de indruk niet hebben gemaakt in Intel had gehoopt, in de loop van de jaren alleen een sprenkelen van projecten die ze kenmerken, zijn op onze manier geleverd in vergelijking met de overstroming met een Arduino of een Raspberry PI. Ze lijken echter een niche te hebben gevonden waar er een noodzaak is voor onbehandelde rekenkracht in plaats van een basismicrocontroller, dus misschien zullen een deel van het legioen van evenke krachtige armborden die kloof aansluiten.

Dus waar heeft Intel het verkeerd gedaan, hoe deed wat er op zo’n veelnamige manier zulke veelbelovende producten opziet? Was de software-ondersteuning niet tot krassen, waren ze te moeilijk voor code voor, of waren ze gewoon niet concurrerend geprijsd in een wereld van onverharde boards uit China? Zoals altijd zijn de opmerkingen geopend.

Header Image: Mwilde2 [CC BY-SA 4.0].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *