Digital Electronics

Apple in laatste gesprekken om Beats Electronics te kopen voor $ 3,2 miljard

Een nieuw rapport suggereert dat Apple in laatste gesprekken is in het proces van het verwerven maar liefst $ 3,2 miljard. Het verhaal ontwikkelt zich momenteel, maar als het waar is, zou het de grootste acquisitie van Apple ooit vertegenwoordigen.

In vergelijking met rivalen is Apple iets slimmer als het aan het winkelen komt. De wil van Google en Microsoft, evenals Facebook, zijn allemaal boven de $ 10 miljard gegaan bij het kopen van de producten en diensten van andere bedrijven, maar verslaat elektronica, die gespecialiseerd is in high-end audio-apparatuur en heeft ook een eigen streaming media Service, zou mooi kunnen vastbinden met de gevestigde iTunes Music Store.

Nog niet zo lang geleden kocht HTC een groot deel van de aandelen van het bedrijf, maar omdat de deal niet zo vruchtbaar was als aanvankelijk werd gehoopt, werden de aandelen teruggekocht en eindigde het partnerschap.

Korte tijd hadden alle high-end mobiele apparaten van HTC de beroemde Beats-logo geëtst op het achterpaneel, met de Beats Audio-verbeterende software ook op voorraadniveau, en het zal interessant zijn om te zien-als Apple dat inderdaad doet Plan om Beats te kopen – precies hoe deze wordt geïntegreerd in de huidige productlijn van de Cupertino.

Beats werd opgericht door hiphopmoguls / producenten Jimmy Iovine en Andre Young, beter bekend als Dr. Dre, en wat begon als een kleine lijn hoofdtelefoon overspant nu een veelheid aan audiogerelateerde producten die ook een tokenmuziekstreamer bevatten.

Dit zou niet alleen de grootste acquisitie van Apple zijn, maar ook de initiatie van het bedrijf in het spel om spraakmakende merken te kopen. Zeker, in het tijdperk van wijlen Steve Jobs, zou dit soort idee gewoon niet zijn vermaakt. Maar hoewel de iconische mede-oprichter van het bedrijf wordt beschouwd als een genie van het digitale tijdperk, had hij niet altijd gelijk, en zoals sommige van de recente bewegingen van de macmaker hebben aangetoond, is Apple niet bang om verder te gaan met nieuwe ideeën en strategieën.

De deal wordt blijkbaar nog steeds gladgestreken, en met enkele van de belangrijkste details die nog moeten zijn afgesproken, blijft er een kans dat de hele deal zou kunnen dalen.

Op het eerste gezicht ziet Beats er echter een zeer aantrekkelijk vooruitzicht uit voor een bedrijf als Apple. De productlijn bevindt zich aan het hogere uiteinde van het prijsspectrum, de merkidentiteit is enorm sterk, en het heeft de “coole” factor die Apple, evenals de andere bondgenoten van de Cupertino, zoals Nike, ook delen.

Aangezien iTunes Radio tot nu toe heeft geworsteld ondanks de langdurige geschiedenis van de iTunes Music Store, zou integratie met de reeds bestaande Beats-service Apple in dit opzicht een hoek kunnen snijden, en met de deal die begin volgende week wordt afgerond , we wachten gretig op om te zien wat dit partnerschap Apple aanbiedt.

We hebben de details als en wanneer ze worden onthuld, dus houd je in de gaten en denk je in de tussentijd dat het verwerven van beats -elektronica een goede zet is voor Apple?

(Bron: Financial Times)

U kunt ons volgen op Twitter, ons toevoegen aan uw cirkel op Google+ of zoals onze Facebook -pagina leuk vinden om uzelf op de hoogte te houden van de nieuwste van Microsoft, Google, Apple en internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *