Uncategorized

Prototype Natriumion-batterijen in 18650-cellen

Franse onderzoekers hebben een prototype van een 18650 natrium-ionbatterij aangekondigd. Als u een krachtige LED-zaklamp, een oplaadbare batterij of een AHEM-sterker dan normale laserpointer hebt gekregen, heeft u waarschijnlijk 18650-batterijen uitgevoerd. Je vindt deze vaak in de binnenste laptopbatterijen en -familie – de Tesla Electric-automobiel loopt op een paar duizend van deze cellen. Het aantal lijkt misschien een vreemde keuze, maar het kaarten naar de celgrootte (18 mm in diameter en 65 mm lang).

De batterijen gebruiken normaal gesproken lithium-ion-technologie. Lithium is echter niet de enige mogelijke keuze voor oplaadbare cellen. Lithium heeft veel voordelen. Het heeft een hoge werkspanning, en het is licht van gewicht. Het heeft echter een groot nadeel: het is een relatief zeldzaam element. Het is mogelijk om natrium-ionbatterijen te maken, hoewel er enkele ontwerpstarief zijn. Maar natrium is veel meer overvloediger dan lithium, wat ongeveer 0,06% van de korst van de aarde maakt in vergelijking met de 2,6% van natrium). Beter toch is zeewater vol natriumchloride (die we zout noemen) die u kunt gebruiken om natrium te creëren.

De onderzoekers houden een aantal van de bouw details een handelsgeheim, tot nu toe. Er is veel op het spel als elektrisch voertuig en er wordt verwacht dat andere batterij-gebruik in de komende jaren aanzienlijk zal groeien. Ze prijzen echter citaat een energiedichtheid van 90 WH / kg en meer dan 2000 levensduur van de oplaadcyclus. Ter vergelijking, een normale lithium-ionbatterij heeft ongeveer 110 m / kg en tops op ongeveer 1200 oplaadcycli. In alle billijkheid kunnen sommige lithium-ion-batterijen (zoals kobaltlithium-ion) meer dan 160 m / kg bereiken.

Wat geeft dit aan op hackers? Slechts een paar van ons zullen onze eigen batterijen bouwen (hoewel we het meer dan eens hebben gezien). Veel van ons bouwen echter met draagbaar vermogen en natrium-ion kan zijn – zo niet het volgende grote ding – een andere keuze in uw batterij Arsenal. U kunt een korte video bekijken over de nieuwe technologie hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *