Digital Electronics

Je eigen real-time klok bouwen

zoals veel elektronica hobbyisten, [Pete] ontdekte dat hij een overweldigend verlangen had om een ​​klok voor zichzelf te bouwen. Hij wilde niet een discrete real-time klok IC in een doos plakken en het een dag noemen, dus koos hij in plaats daarvan om zijn eigen rond een microcontroller te bouwen.

Na het onderzoeken van de specificaties op een paar RTC IC’s, definieerde hij enkele nauwkeurigheidseisen voor zijn klok en kwam aan het bouwen. Hij begon met het gebruik van een 32.768 Hz-horloge-kristal, maar bleek dat de nauwkeurigheid na slechts 24 uur gebruik was afgesloten met ongeveer 46 ppm. Dat viel veel verder dan zijn zelfopgelegde +/- 3 ppm-tolerantiedoel, dus kocht hij een oscillator met ongeveer 500 keer de resolutie van zijn vorige kristal.

Na het schrijven van een handvol code om ervoor te zorgen dat de klok stabiel blijft, berekende hij dat zijn nauwkeurigheid ongeveer 0,18 ppm moet zijn – ruim binnen zijn aanvaardbare tolerantiebereik.

[PETE] zegt dat dit slechts het eerste deel van zijn klokconstructie is, en dat toekomstige herzieningen veel extra functionaliteit moeten bevatten, dus houd het oog op updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *