Uncategorized

WS2812S Op een 6502

kunnen we nog steeds in gedachten houden wanneer de WS2812-LED zeer het eerst in ons bewustzijn kwam, methode terug in de nevels van de tijd. De timingdiagrammen in de datasheet-van-dubieuze waarheid maakten het nogal lastige geluid, met strakke timingtoleranties, evenals in wezen een breedband met twee bit PWM-gegevensprotocol bij 500 kHz. Het was een moeilijkheid om te bakken met een Attiny85-achterkant, maar er is geen methode iets zo oud, evenals knapperig als een Apple II zou net zo veel zijn als snuif, toch?

[Anders Nielsen] nam de moeilijkheid om de eerbiedwaardige 6502-processor te krijgen om neopixels te besturen, evenals gewonnen! Immers, als de chip voldoende is voor de bender en de Terminator T-800, zou het kunnen kunnen knipperen wat gekleurde LED’s, toch? De trucsaus is Shift Registers!

Specifiek misbruikt [Anders] de 74LS165 parallelle, seriële schuifregister voor zijn smerige werk. In plaats van bit-bonzen de WS2812’s “Long High is A 1, Short High is een 0” -signaal rechtstreeks, zijn de eerste paar stukjes van het schuifregister hard-bedraad aan VCC evenals de laatste paar tot GND.

De bits in het midden bepalen of de puls wordt verplaatst lang of kort, evenals worden ingesteld door de 6502, met een 6522 via chip, net zoals de Apple II zou hebben. Het klokken van de gegevens uit het schuifregister behandelt de timing-kritieke spullen. Zeer slim!

Video onder de pauze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *