Uncategorized

Eerste hacks: de gloednieuwe Nokia 5G Gateway Router

Afgezien van de focus van een reeks bizarre samenzweringstheorieën, bieden 5G-cellulaire netwerken de belofte van ultra-snelle internettoegang overal in hun bereik. Daartoe zijn er een nieuw ras van apparaten gemaakt om thuisbreedband te leveren met 5G als een rugleur. Het is een van deze, een Nokia Fastmile, die [Eddie Zhang] ontving, en hij vond het een interessante scheiding en onderzoek. SPOILER: het loopt Android en heeft exploiteerbare bugs.

Een Privilegege-escalatie-bug in het tool van de webadministratie heeft geleid tot het verkrijgen van de mogelijkheid om configuratiebestanden te exporteren en te wijzigen, maar helaas hoewel een telnet-prompt kan worden geopend, is het niet veel gebruik zonder het wachtwoord. Ontdek enkele geblokkeerde poorten op de basis van de eenheid onthulde een USB-C-poort, die werd gevonden om verbinding te maken met een Android-apparaat. Door middel van ADB kan een schaal op Android worden geopend, maar bij verder onderzoek werd gevonden dat de fastmile geen enkel apparaat is, maar twee afzonderlijke. Binnen is een PCB met een Android 5G-telefoon om de verbinding te beheren en een ander met een volledig aparte huisrouter.

Met toegang tot de Android-kant en een inloggen op de routerzijde die was voor zover hij was bereid om te gaan zonder te riskeren met Bricking zijn fastmile. Het bleef maar een scheiding, die de afzonderlijke PCB’s openbaart met hun eigen heatsinks en een uitstekende antenne-array. Misschien zullen deze apparaten in de tijd zo alomtegenwoordig worden als oude routers, en we zullen ze volledig zien gelegd.

Het is een schande dat we veel meer moeten schrijven over de samenzweringstheorieën rond 5G dan echte 5G-apparaten, maar misschien zien we veel meer teerdowns zoals deze om het goed te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *