Digital Electronics

Los het probleem van de ontbrekende root-toegang op op Android-apparaten

We hebben meestal op van het bijna niet-beperkte aanpassingsniveau van Android bij het vergelijken met andere mobiele besturingssystemen. Toch hebben veel van ons die dat doen, althans in het verleden, zo niet nu, een gerooted Android -apparaat gebruikt. Omdat rooting in wezen Android het daadwerkelijke open source -platform maakt waar we vaak over opscheppen. Het is de cruciale voor allerlei visuele of prestatienoppen die meestal worden vergrendeld door fabrikanten, natuurlijk om goede redenen. Natuurlijk duidt het op het verliezen van de garantie, maar voor mensen zoals wij zijn de voordelen van wortelen veel meer. Vooral gezien het feit dat u een apparaat altijd kunt ontroeren. Soms lijkt het apparaat zichzelf echter automatisch los te maken. Veel mensen hebben het probleem zonder root, ontbrekende root -toegangsprobleem eerder geconfronteerd en veel dat nog steeds doen. Hier leest u hoe u het kunt repareren.

Voordat we beginnen, laten we enkele dingen duidelijk maken. Android is erg ingewikkeld als je de nitty-gritty van dingen bereikt. Het is bedoeld, gezien hoe substantieel een deel van software het is. Dit is een van de redenen waarom makers geen worteltoegang tot gebruikers toestaan, omdat het de zaken gewoon bemoeilijkt met een geheel nieuw niveau. Ze zouden geen idee hebben wat u mogelijk had kunnen doen om een ​​probleem te veroorzaken als zij u toestonden om worteltoegang te hebben en een garantie te leveren. Evenzo hebben we geen idee welk apparaat of welke ROM u gebruikt. Er zijn nogal wat andere variabelen die er ook bij betrokken zijn, ook dat we ook niet echt ontwikkelaars zelf zijn, maar alleen maar enthousiastelingen.

Dus we kunnen onmogelijk kunnen garanderen dat de onderstaande fixes daadwerkelijk voor u zullen werken, maar het is altijd het proberen waard.

Bevestig worteltoegang

Er kunnen een aantal redenen zijn voor het verlies van worteltoegang, maar laten we eerst bevestigen.

Download en installeer root checker van de Google Play Store.
[GooglePlay url = ””/]

Start de app en tik op het overeenkomen op de pop-uppagina en selecteer vervolgens de rootoptie verifiëren op de hoofdpagina van de app.

Er zijn nu twee mogelijke gevallen.

Als u root -toegang hebt, wordt u gevraagd om root -toegang tot de app toe te staan. Geef het toe en het zal je vertellen dat je worteltoegang hebt.

Als u geen worteltoegang heeft, laat dit het u gewoon weten.

Mis het niet: verhoogt de resolutie van het verlagingsschermresolutie de levensduur van de batterij?

Ontbrekende of verloren root -toegangsprobleem oplossen

Supersu is in het verleden al een tijdje de meest populaire rootmanager en het blijft voor velen nog steeds de keuze. Het is niet verwonderlijk dat veel van de problemen met betrekking tot verloren root -toegang zijn opgetreden bij SuperSU -gebruikers. Maar Magisk is ook niet onaangeroerd door kwesties van ontbrekende rootrechten. Ze zijn gewoon niet zo gebruikelijk en lijken in veel gevallen gerelateerd te zijn aan een eerdere Supersu -installatie.

Controleer uw rootmanager

Als Root Checker zegt dat u root -toegang hebt, maar u kunt geen root -toegang tot bepaalde apps toestaan, zou het een goed idee zijn om te zien of deze apps worden geweigerd door uw Root Manager -app. Afhankelijk van of u uw apparaat hebt geroot met SuperSu of Magisk, start u de SuperSu -app of Magisk Manager -app.

In de Magisk Manager -app kunt u dat controleren door de zijmenu -lade te trekken en logboeken te tikken. Hier kunt u een logboek zien van alle Superuser -aanvragen die door APPS zijn gedaan en erachter komen of de betrokken app zelfs een verzoek heeft gedaan om de root -toegang te krijgen. Als dit het geval is, ga dan naar het SuperUser -gedeelte en zorg ervoor dat de schakelaar is ingeschakeld.

Op de Supersu -app zijn beide opties ideaal op de hoofd -app -pagina en kunt u snel tussen de apps en de logboeken -tabbladen vegen om dezelfde dingen te doen.

Update su binair

Wanneer u de Supersu -app start, kan het u vragen om de Su Binary bij te werken. Verouderd Su Binair kan ook een mogelijke reden zijn voor gebroken worteltoegang. Het kan resulteren in een gedeeltelijke wortel, met sommige apps die het kunnen krijgen en sommige niet of het kan de wortel helemaal breken. Om het Su Binary bij te werken, tikt u op doorgaan op het pop-up dialoogvenster en selecteert u vervolgens normaal.

Probeer Supersu of Magisk Manager -gegevens te wissen

Soms moet je gewoon een sprong in het oog nemen of een pijl in het donker schieten. Het ontbreken van roottoegang telt als wanhopige tijden in ons boek en vaak is er alleen nodig om op die knop Wissen voor een app op te tikken. Ga naar Instellingen> Apps> Supersu/Magisk Manager> Opslag en tik op de magische knop met de tekst Clear -gegevens. Start uw apparaat opnieuw op en hoop op Magisk Magic.

Verwijder supersu

Als u de worteltoegang kwijt bent nadat u overstapte van Supersu naar Magisk, meteen of na een tijdje, kan het probleem verband houden met de eerdere SuperSU -installatie. Supersu is geïnstalleerd als een systeem -app en het is bekend dat Magisk wegblijft van de systeempartitie. Meestal heeft Magisk echter toegang tot de systeempartitie tijdens de installatie om te zien of SuperSU is geïnstalleerd, in welk geval het supersu verwijdert. Het is echter nog steeds mogelijk dat het om een ​​of andere reden dat in uw geval niet zou kunnen. U kunt Supersu handmatig verwijderen door deze onderzochte rits te knipperen.

Installeer Supersu/Magisk opnieuw

Als niets werkt, zou het beste zijn om gewoon opnieuw te beginnen. Verwijder de reeds geïnstalleerde supersu met behulp van de zip geleverde ABnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *