Digital Electronics

Wijzig CSC op Samsung Galaxy Note 4 zonder gegevens af te vegen

Als u de firmware ooit op uw Samsung -smartphone hebt geïnstalleerd, heeft u mogelijk een bestand gezien met de naam CSC (aanpassing van de consumentensoftware). Het is een van de essentiële componenten van de firmware van Samsung die verantwoordelijk is voor het opslaan van de informatie zoals geografische locatie en regionale verschillen. In leken termen is het wat dat identificeert als een Galaxy -smartphone moet worden gebruikt in de VS/Europa/Azië. Dus als je het kunt aanpassen, kun je Samsung -servers misleiden om updates uit verschillende regio’s te krijgen. Daarvoor moet u weten hoe u CSC kunt wijzigen op Galaxy Note 4.

Gerelateerde tutorial: hoe CSC te wijzigen in Samsung Galaxy -apparaten

In deze handleiding zullen we zien hoe we CSC kunnen wijzigen op Galaxy-apparaten met multi-CSC ROM’s zonder de gegevens af te vegen. U kunt alleen wijzigen in de CSC’s die al beschikbaar zijn in de ROM die u momenteel hebt geïnstalleerd. Dus het werkt niet voor u als u enkele CSC ROM op uw apparaat hebt. Om de CSC te wijzigen, moet u een paar bestanden in het bestandssysteem /System -bestandssysteem bewerken. U moet dus uw telefoon rooten voordat u deze tutorial volgt. Als je helemaal klaar bent, laten we eens kijken hoe je CSC kunt wijzigen zonder het apparaat af te vegen.

Voorwaarden

Root uw apparaat, omdat u enkele systeembestanden moet bewerken.

Zorg ervoor dat u een back -up maakt van essentiële bestanden op uw apparaat, hoewel deze methode geen wip vereist.

Houd uw batterij minimaal 60% als veiligheidsmaatregel. U wilt niet dat uw batterij wordt leeggemaakt tijdens het opstarten van het apparaat.

Wijzig CSC op Galaxy Note 4

Installeer een root explorer op uw apparaat om systeembestanden te bewerken. U kunt de rootbrowser van Bestand Explorer van onderaf installeren:
[GooglePlay url = ””/]

Het volgende dat u nodig hebt, is de Samsung -telefooninfo -app die u de huidige CSC die u op uw apparaat heeft, vertelt.
[GooglePlay url = ””/]

Open de Samsung Phone Info -app en bekijk de CSC -informatie van uw apparaat. Het zal zoiets zijn als de onderstaande screenshot:

Open nu de ES File Explorer-app en Mount System als RW (Read-Write). De app kan om supersu -machtigingen vragen, verleen deze indien nodig.

Navigeer naar/EFS/IMEI/en open het bestand MPS_CODE.DAT (neem eerst een back -up) in een teksteditor. Wijzig de tekst in het bestand in uw CSC en sla deze op.

Ga nu naar /System /CSC -map en kijk naar welke CSC’s beschikbaar zijn op uw apparaat. U hebt bijvoorbeeld mappen zoals BTU, DBT of dergelijke.

Kopieer de inhoud van de keuze van u CSC naar /System /CSC. Als u bijvoorbeeld DBT CSC wilt, kopieert u de inhoud van DBT/System/CSC naar/System/CSC. [Er zijn bestanden zoals inhoud.db, omx.xml, anderen.xml en sales_code.dat. Ze variëren met ROM’s]

Zorg ervoor dat in /System /CSC ervoor zorgt dat alle bestandsmachtigingen correct zijn. Ze moeten worden ingesteld 644 (RW-R-R–).

Start uw apparaat opnieuw op.

Controleer de Samsung Phone Info -app na de herstart en deze zou nu de gewijzigde CSC moeten laten zien.

Dat is het. Wees client als de reboot iets langer duurt dan normaal.

Lees volgende: Download de nieuwste Samsung Odin -tool en tutorial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *