Uncategorized

Hackaday Links: 29 november 2015

De Raspberry PI Zero werd deze week aangekondigd, dus je weet wat dat betekent: iemand zal een game jonge jongen micro vernietigen. Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van de nul in een kleine handheld van uw eigen ontwerp, hier zijn de afmetingen, met dank aan [Bert].

[Ahmed] – Het kind met de klok – en zijn gezin vervolgen zijn schooldistrict en stad voor $ 15 miljoen. Het gezin is ook op zoek naar geschreven excuses van de burgemeester en de politiechef van de stad.

Er zijn veel – veel – van ‘intro voor FPGA’, en de substantiële variëteit is een voorbeeld van hoe de ‘educatieve FPGA’ een harde moer is om te kraken. Dit is de meest recente uit een kickstarter. Het maakt gebruik van een ICE40, dus een open source-toolchain is beschikbaar, en bij slechts $ 50 is het goedkoop genoeg om met leutjes en poorten te graven.

Over op hackaday.io, [Jozef] bouwt een YAG-laser. Deze laser vereist een parabolische spiegel met de YAG-staaf bij de focus. Er is een interessante manier om een ​​van deze te maken: snijd wat acryl en versla een koperen buis tegen een formulier. Een beetje Pools en vernikkelen en je hebt een aangepaste spiegel voor een laser.

U kent die machines met houten tandwielen, tracks en tientallen kogellagers? Gaaf he? Kleine magnetische ballen bestaan, en de schijnbare uitbreiding van deze gedachtelijn is geweldig.

[David Winestål] is geweldig. volledig en helemaal geweldig. Meestal zit hij achter de controles van een RC-vliegtuig of tricopter, maar deze keer zit hij achter een SLO-MO-camera, een RC-heli en een watermeloen. Dat is een heli van 550 size met koolstofvezelbladen die bij 2500 rpm draaien, opgenomen op 1000 fps.

Hoe label je je kabels? Blijkbaar kunt u een labelprinter gebruiken met warmte krimpende buizen. Niets anders, zelfs: zet gewoon warmte krimpen door een labelmaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *