Digital Electronics

Zal iOS14 de Facebook -app doden?

Met het installatiedebat rond de functie van Facebook op het gebied van digitale nieuwsmedia zijn er een aantal pogingen gedaan door zowel politieke als andere organisatorische entiteit Conventionele nieuwswinkels en burgers.

Maar Apple heeft ervoor gekozen om een ​​heel ander bolspel te spelen bij aankoop om Facebook te raken waar het hen het meest kan schaden: hun marketinginkomsten. Met de nieuwe iOS 14.5 -update kunnen iPhone -gebruikers nu veel vermogen produceren wanneer het hun blootstelling aan marketing zowel in apps in apps, naast het bladeren op internet, betreft.

Lees verder voor een korte samenvatting van de aanpassingen die u kunt verwachten met iOS 14.5, en precies hoe weinig bedrijven nog steeds hun eigen gegevens kunnen produceren om bevredigende conversieratio’s te garanderen.

In-app advertenties

De nieuwe privacyfuncties van iOS 14.5 kunnen de IOS -app -ontwikkelaars op elk niveau beïnvloeden, niet alleen grote spelers zoals Facebook, Instagram, evenals andere sociale netwerk -apps die op AD -campagnes op AD -campagnes kunnen worden gericht.

Hoewel de nieuw ontwikkelde SkadNetwork API een enorme functie zal spelen in de toediening van evenementengegevens en dus de toediening van digitale advertentiecampagnes, kan de opt-outfunctie van iOS 14.5 mogelijk resulteren in een groot deel van marketeers om een ​​te verliezen Een aanzienlijke hoeveelheid gegevens die in het verleden hen vrijelijk zouden zijn aangeboden. Deze gegevens bevatten voornamelijk individueel gedrag en gadgetgegevens, twee statistieken die van vitaal belang zijn voor het bouwen van klantprofielen.

In wezen kunnen apps wiens belangrijkste bron van inkomsten individuele gegevens verkopen aan bedrijven van derden, binnenkort tot het verleden behoren, dat wil zeggen, tenzij APP-ontwikkelaars en marketeers kunnen samenwerken om methoden te ontdekken rond de privacybeperkingen van Skadnetwork.

Mobiele webadvertenties

Dit brengt ons bij mobiele webadvertenties, die niet wordt beïnvloed door de opt-outfunctie van Apple, die iPhone-gebruikers signaleert om apps in te schakelen of af te wijzen om uw activiteit bij te houden bij het opstarten van een app voor het eerst omdat het downloaden van de iOS 14.5-update. Dat wil echter niet zeggen dat het effect dat iOS 14.5 heeft op conventionele webmarketing mild is.

Apple’s nieuwe Personal Click Measurement (PCM) -protocol (zoals geïntroduceerd door Apple’s eigen WebKit) werkt op dezelfde manier als het Skadnetwork, in de zin dat het de resultaten van klik-advertentiecampagnes of andere gevallen kan verbergen waar gebruikers worden omgeleid naar Uw site via advertenties die elders wordt geplaatst. Dit zal het beheren van het beheren van digitale advertentiecampagnes uiteindelijk in de toekomst geleidelijk aanpassing aanmaken, omdat marketeers minder een concept zullen hebben over welke advertenties veel efficiënt zijn voor hun kerndemografie. Dit kan ook leiden tot schijnbaar lagere conversiepercentages, die zeker nogal demoraliserend kunnen aanvoelen voor digitale marketeers over de hele wereld.

Het is echter vermeldenswaard dat het PCM-protocol een belangrijke vooruitgang is voor consumenten die zich zorgen maken over hun privacy online, omdat het een cross-site activiteiten volgen, en dus garandeert dat hun specifieke individuele activiteitspatronen niet worden opgenomen.

Waar vanaf hier?

Als u een iOS -app -ontwerper of zelfs een digitale marketeer bent, gelooft u misschien wat u mogelijk zou kunnen doen om het meeste uit de prioritering van iOS 14.5 van individuele privacy te halen. De reactie is vrij eenvoudig: ontdek alternatieven voor cookies van derden en andere conventionele vormen van tracking. De lijst van keuzes die aan marketeers worden aangeboden, is echt vrij groter dan je misschien denkt!

Alternatieven voor cookies kunnen initiatieven bevatten voor het oogsten van individuele gegevens in het type knutselopvallende bestemmingspagina’s voor uw website, evenals het verfijnen van de CTA’s (oproepen tot actie) van uw digitale campagnes. In plaats van zich te concentreren op het analyseren van individuele gegevens, linkt u met de gebruikers die zich hebben geabonneerd op uw e -mailnieuwsbrieven en dus in wezen hun rentevoet hebben aangetoond om mogelijk te worden omgezet met e -mailadvertentiekanalen.

U kunt uw doelgroep ook aanbieden met veel meer redenen om met uw digitale campagne in contact te komen, anders begrepen als strategieën voor ‘waarde -uitwisseling’. Zelfs zoiets eenvoudigs als een volledig gratis product in hun winkelwagen of een disconteringscode, kan gebruikers motiveren om ermee in te stemmen om naar uw site te worden doorgestuurd, en hun info in te voegen in een methode waarmee u nog steeds alle individuele gegevens kunt verzamelen die u verzamelt echt nodig hebben.

~

Het lijdt geen twijfel dat Facebook zal blijven proberen en de privacy -updates van Apple zal omzeilen, want dat is wat het team van Zuckerberg heeft aangetoond dat ze zowel in het tijdstip als de tijd weer uitblinken.

Toch moeten de enorme voordelen die deze updates kunnen opleveren op het verband tussen zowel consumenten als marketeers worden benadrukt. We kunnen opkomen in een tijdperk waarin consumenten zich minder passief voelen en wantrouwen tegen digitale marktinnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *