Digital Electronics

Hoe controleer je of je wifi-netwerkrouter is gehackt

wist je: afgezien van je computer, smartphone of tablet, is je modem of draadloze router vatbaar voor ook gehackt? Ga over de sprong voor meer informatie en een tool die u gemakkelijk kan helpen bepalen of uw router is gecompromitteerd of niet.

Er zijn tal van tools voor computers om te bepalen of onze stations zijn gekaapt of niet, en dan zijn er hulpmiddelen die ervoor zorgen dat niets zoals dit mogelijk is op onze machines, het grootste deel van de tijd tenminste. Routers zijn echter even kwetsbaar voor de inspanningen van een cybercrimineel, en meer vanwege de nalatigheid en het gebrek aan bewustzijn over deze kwestie. Omdat gebruikers eigenlijk niet veel aandacht besteden aan de routers waarmee ze zijn verbonden, kan een gecompromitteerde hotspot ze in een langdurige staat van risico brengen.

Enter-Router Checker van F-Secure, een soort webgebaseerde tool om snel in een paar seconden te bepalen of het DNS dat je via de router via de router hebt aangesloten, werkt zoals het zou moeten zijn of snuffelt het voor extra Bits of info. Geen app om te downloaden, geen plug -ins om te installeren, router checker wordt uitgevoerd op alle moderne browsers zoals Chrome, Safari, Opera, Firefox en Internet Explorer. Op deze manier is de tool niet alleen nuttig bij het diagnosticeren van uw DNS over uw computer, maar ook verbonden mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones.

Ga hier gewoon naartoe: f-ecure.com/router-checker/ en druk op de startknop om de diagnose te starten. Router Checker scan in feite uw router om te zien of de DNS -aanvragen die worden verzonden vanuit uw apparaat precies worden gerouteerd zoals ze zouden moeten zijn of worden die verzoeken naar een derde partij verzonden.

DNS Kaacking is een van de gemakkelijkste manieren voor een slecht bedoeld persoon voor phishing-gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardgegevens en nog veel meer, waardoor de kaper vrijwel de digitale privacy kan verwoesten. Router Checker zal het meest nuttig zijn voor momenten waarop je verbonden bent met een openbare wifi in een coffeeshop, treinstation, luchthaven en vrijwel overal waar het netwerk minder betrouwbaar is.

Geef het eens en laat ons weten wat je ervan vindt.

U kunt ons volgen op Twitter, ons toevoegen aan uw cirkel op Google+ of zoals onze Facebook -pagina leuk vinden om uzelf op de hoogte te houden van de nieuwste van Microsoft, Google, Apple en internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *