Uncategorized

Open SOURCE PLC

In industriële toepassingen, het regelen van relais, servo’s, solenoïden, evenals dergelijke niet alleen een kwestie van bedrading in een Arduino, evenals inpluggen van een code. Nee, voor betrouwbare werking ben je aan een PLC – een programmeerbare logische controller – om al je hardware te automatiseren. PLCS zijn meestal behoorlijk dure stukjes hardware, die [Warwick] leidde om met de zijne te vinden. Hij ontwikkelde twee versies, één grote en een klein die kan omgaan met elk type taak dat naar hen wordt gegooid.

Beide gadgets worden aangedreven door een ATMEL SAM7S ARM-chip die bij 48 MHz wordt uitgevoerd. De kleinere van de twee gadgets heeft 10 digitale ingangen, 4 analoge ingangen, evenals 8 digitale uitgangen die elk 200 mA kunnen zinken. De grotere PLC heeft 22 digitale ins, 6 analoge ins, evenals 16 digitale uitgangen. Beide gadgets hebben een ton connectiviteit met USB, RS-232 evenals RS-485-poorten

Hieronder kunt u zien dat de grote PLC wordt gebruikt als een streepjescodescanner, evenals als een vreemde gadget die gebruik maakt van de perslucht om een ​​ping-pongbal te leveren. Er is eveneens een demo van de kleinere PLC verlicht wat LED’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *